Blog

5 Industrii de nisa cu un grad ridicat de tranzactii in numerar

5 Industrii de nisa cu un grad ridicat de tranzactii in numerar

Desi unii cred ca numerarul nu mai este la moda, statisticile arata clar faptul ca acesta nu pleaca nicaieri prea curand. Cei care detin afaceri in diverse industrii pot atesta aceasta realitate. Multe companii de diferite tipuri prelucreaza zilnic volume mari de numerar.

Unele dintre aceste afaceri si industrii sunt evidente. Cu totii stim ca bancile si cazinourile proceseaza volume mari de numerar in fiecare zi.

Alte intreprinderi care utilizeaza un volum ridicat de numerar sunt putin mai surprinzatoare. Iti prezentam in continuare cinci industrii de nisa care proceseaza in mod regulat un volum ridicat de numerar.


1. Parcurile de distractii proceseaza un volum ridicat de numerar

Poate te va surprinde faptul ca parcurile de distractii gestioneaza inca, zilnic, sume mari de numerar. 

Exista cateva motive pentru care parcurile de distractii au inca de-a face cu volume mari de numerar. Unul dintre acestea il constituie vanzatorii ambulanti din parcuri. Este posibil ca acestia sa nu aiba la dispozitie echipamentul necesar pentru procesarea platilor cu cardul. Este de asemenea posibil ca unele zone ale parcului sa nu aiba o acoperire excelenta, ceea ce poate interfera cu platile wireless. Vendomatele si alte facilitati pot necesita, de asemenea, numerar.

Mai mult, multi din cei care vin in parcuri se asteapta sa plateasca numerar. Acest lucru se poate datoreaza fie faptului ca nu sunt siguri de facilitatile din cadrul parcului, fie pentru ca isi aduc aminte de timpul cand parcul nu accepta plata cu cardul de credit. Un alt motiv este ca multi dintre acestia sunt turisti care au tendinta da a avea portofelele ticsite cu numerar.


2. Gradinile zoologice si acvariile au de-a face cu cantitati mari de monede si bancnote

Alte elemente centrale ale industriei divertismentului sunt gradinile zoologice si acvariile. In mod asemanator, si aceste institutii au toate sansele sa aiba de-a face cu volume mari de numerar.

Motivele sunt in cea mai mare parte aceleasi. Persoanele care vizitează gradinile zoologice si acvariile presupun adesea ca vor trebui sa plateasca cu numerar. Multi dintre acestia sunt turisti, care prefera sa plateasca cu numerar, deoarece aceasta modalitate de plata ii ajuta sa tina mai bine evidenta cheltuielilor lor. Este posibil, de asemenea, ca vizitatorii din alte tari sa nu fie siguri daca cardul lor de credit sau de debit va fi acceptat.

Acestea fiind spuse, in general oamenii considera numerarul ca fiind cea mai sigura modalitate de a plati atunci cand viziteaza o gradina zoologica sau un acvariu.


3. Magazinele de suveniruri prospera in urma achizitiilor cu plata in numerar

Magazinele de suveniruri au de-a face cu un numar mare de tranzactii in numerar, din unele din aceleasi motive precum gradinile zoologice, acvariile si parcurile de distractii. Cele mai multe magazine de suveniruri sunt situate in apropierea sau chiar in incinta acestora.

Ca si in cazurile mai sus mentionate, si in cazul acesta numerarul este, cu siguranta, o modalitate de plata acceptata. Cei care cumpara suveniruri sunt de obicei turisti, asa ca, din nou, banii sunt probabil metoda de plata preferata.

Un alt motiv poate fi faptul ca oamenii tind sa foloseasca numerarul pentru achizitiile mai mici. Desi suvenirurile pot fi si extrem de costisitoare, cel mai adesea oamenii sunt interesati sa cumpere tot felul de maruntisuri.


4. Fabricile mici de bere folosesc un volum ridicat de numerar

O alta industrie surprinzatoare care proceseaza un volum ridicat de tranzactii cu numerar sunt fabricile mici de bere.

Multe fabrici de bere aprovizioneaza restaurante si magazine de suveniruri. Asa cum am vazut, tranzactiile mai mici sunt in mod normal platite cu numerar. Daca cineva decide sa isi incheie vizita cu o halba de bere, cel mai adesea va plati cu numerar, mai ales daca vorbim despre o consumatie ce nu depaseste suma de 20 de dolari.


5. Targurile functioneaza cu numerar

La fel ca parcurile de distractii, targurile,de asemenea, tind sa proceseze un volum mare de tranzactii cu numerar.

Este ușor sa iti dai seama de ce. Chiar mai mult decat parcurile de distractii, targurile tind sa fie evenimente in care se foloseste in mod exclusiv plata in numerar. Desi acest lucru este in schimbare, numerarul este si in prezent metoda de plata preferata. De cele mai multe ori este mai usor pentru organizatorii de targuri si vanzatorii ambulanti din cadrul acestora sa accepte numerarul. Este posibil ca tehnologia necesara altor modalitati de plata sa nu fie disponibila.

Un alt motiv pentru care oamenii prefera numerarul este faptul ca acesta le permite sa tina evidenta tuturor cheltuielilor lor. In special copiilor li se poate incredinta o suma mica de bani.

Dupa cum poti vedea, exista o gama variata de industrii care accepta volume mari de numerar. Daca lucrezi in vreuna dintre acestea, este posibil ca gestionarea numerarului poate fi un lucru care te preocupa. Afla cum poti sa gestionezi mai bine numerarul apeland la sfaturi din partea expertilor in domeniu.