Blog, Uncategorized

6 Sfaturi pentru a reduce costurile fortei de munca

6 Sfaturi pentru a reduce costurile fortei de munca

Prea multi proprietari de afaceri mici considera angajatii o povara si o cheltuiala costisitoare. Desi salariile fortei de munca si ale angajatilor reprezinta o portiune semnificativa pentru orice buget al unei afaceri mici, ele sunt totusi necesare succesului companiei. Din fericire, exista anumite modalitati de a reduce costurile fortei de munca si de a mentine compania in continua dezvoltare si succes.

  1. Evita orele suplimentare

Orele suplimentare pot fi o sarcina grea pentru forta de munca. Plata de 1-1/2 pana la de 2 ori mai mult decat plata obisnuita pentru o ora, se poate acumula rapid, mai ales in productie masiva. Reducerea costurilor fortei de munca prin reducerea orelor suplimentare in cazul angajatilor care au dreptul la acestea, este o strategie buna. Citeste mai departe pentru a descoperi diverse modalitati de a preveni orele suplimentare.

  1. Angajeaza ajutor temporar

Fenomenul perioadelor de varf ale productiei este frecvent intalnit in cadrul multor afaceri. Un magazin de retail poate lucra ore suplimentare si poate avea nevoie de mai multi angajati in perioada sarbatorilor de sfarsit de an. O afacere de designer poate avea nevoie de ajutor suplimentar pentru a produce noi stiluri vestimentare pentru anotimpul cald. Indiferent de nevoile specifice ale afacerii tale, poti apela la agentiile care asigura forta de munca temporara, pentru a contribui astfel la reducerea costurilor aferente fortei de munca.

Ajutorul temporar este o modalitate excelenta de a reduce costurile aferente fortei de munca si a mentine productia sau vanzarile in parametri de crestere rapida.

  1. Rationalizarea proceselor

Una dintre problemele cu care se confrunta multe dintre afacerile mici este ineficienta. Acest lucru se datoreaza mai ales lipsei unor proceduri stabilite, scrise, pe care angajatii tai sa le poata utiliza pentru a le face munca mai usoara si mai rapida.

Nu reinventa roata proverbiala de fiecare data cand trebuie sa realizezi un anumit proiect. Redu costurile fortei de munca folosind instrumente precum o banda transportoare pentru asamblare, ierarhizarea aprobarii pentru comenzile de cumparare, etc.

  1. Foloseste tehnologia

Tehnologia te poate ajuta in procesul de reducere a costurilor aferente fortei de munca. Computerele pot automatiza multe sarcini care, in caz contrar, ar putea necesita forta de munca manuală inutila. Echipamentele pot reduce considerabil timpul de productie si costurile, in special in cazul anumitor locuri de munca cu un volum foarte mare de lucru. Chiar si un banal software poate imbunatati si eficientiza gestionarea proiectelor si fluxurile de lucru, astfel incat sa faci cat mai multe cu cat mai putina forta de munca.

  1. Angajeaza omul potrivit la locul potrivit

Asigura-te ca sa stii informatiile despre fisa fiecarui post si care sunt abilitatile necesare indeplinirii acesteia. Apoi angajeaza oameni care intrunesc cel mai bine acele abilitati si competente. Contabilul tau ar trebui sa aiba studii superioare in domeniul contabilitatii. Un instalator trebuie sa aiba la activ un curs de formare. Angajarea celui mai bun candidat pentru fiecare post va reduce costurile aferente fortei de munca si va creste productia si eficienta.

  1. Pregateste-ti angajatii

Iti poti ajuta personalul si angajatii sa devina mai eficienti si profesionisti in domeiile lor de specialitate prin formarea si educarea acestora. Ofera un bonus pentru educatie pentru cei care doresc sa urmeze un curs de specializare, sa participe la un seminar sau chiar la o conferinta. Beneficiile de care te vei bucura ulterior, si care nu vor intarzia sa apara, sunt productie mai mare si, in cele din urma, o reducere a costurilor fortei de munca.

Angajatii tai nu trebuie sa fie o povara pentru tine. Pune-le la dispozitie uneltele de care au nevoie si creeaza procese eficiente care sa contribuie la reducerea costurilor aferente fortei de munca si sa imbunatateasca profitul net al afacerii pe care o detii.