Blog, Uncategorized

7 moduri in care poti ajuta economia pe durata pandemiei

7 moduri in care poti ajuta economia pe durata pandemiei


Se pare ca economia sta pe loc si ii afecteaza cel mai mult pe angajatii cu ora si prestatorii de servicii. Desi o sa fie nevoie de pachete consistente macro-economice pentru a repune economia pe picioare, sunt cateva lucruri pe care le putem face pentru a minimaliza impactul economic al pandemiei.


1. Continua sa-ti faci treaba

Folosindu-ti abilitatile la maximum, acolo unde tehnologia si sanatatea iti permit. Acesta este aspectul economiei care este direct sub controlul tau. Atat cat tine de tine, continua sa-l faci sa mearga! Cine stie, poate o sa creezi piete noi sau randamente care vor fi de lunga durata.


2. Da mai departe

Bancile au redus ratele dobanzilor si ai putea, de asemenea, sa economisesti banii pusi deoparte pentru calatorii. Foloseste bani mici ca sa ii lasi curierului un bacsis mai mare decat de obicei. Ofera-i angajatului tau un mic bonus. Cumpara carti sau alimente online, de la magazinele locale preferate.


3. Continua sa-ti platesti angajatii

 

In cazul in care nu ti-ai pierdut propriul venit si nu ai intrat economiile puse deoparte pentru timpuri ca acestea, nu ai nicio scuza sa incetezi sa-i platesti pe membrii societatii care sunt cel mai vulnerabili si mai slab platiti.


 

 

4. Informatii si stiri

Ia in calcul sa ajuti un elev sau un student cu informatii si stiri, ajutandu-l astfel sa fie la curent cu ce se intampla. Il poti ajuta sa participe la cursurile online sau sa urmareasca lectii online. Aceasta nu este neaparat o investitie economica pe termen scurt, insa este importanta.


5. Nu anula, lasa pe mai tarziu

In loc sa anulezi evenimente, rezervari, renovari sau alte produse sau servicii, gandeste-te sa le lasi pe mai tarziu si sa platesti un mic depozit ca sa pastrezi furnizorul de servicii la indemana, pana cand vei avea nevoie de el. Afacerile pot folosi rezervarile facute in avans pentru a obtine imprumuturi de urgenta, daca este necesar, si pentru a plati personalul in perioada interimara.


6. Comanda bunuri si servicii personalizate 

Producatorii de mobilier la scara mica, brutarii la propriul domiciliu sau antrenorii personali pot sa-ti construiasca ceva in mediul online. Gaseste un producator local si poti sa le faci o surpriza copiilor tai sau partenerului (sau unui intreg grup online, pentru a le oferi o rasplata decenta) cu o lectie sau un spectacol intreg.


7. Calatoreste local

Cand vom putea sa ne deplasam din nou mai liber, calatoreste local pentru a sustine sectorul turismului local care a fost afectat. Planificarea unor excursii ipotetice locale te va ajuta sa ramai rational in timp ce esti acasa, urmand ca, ulterior, sa poti face rezervarile respective, in momentul in care este sigur ca poti sa faci lucrul acesta.