Blog, Uncategorized

Actualizarea softului la mașinile de numărat bani

actualizare soft masini de numarat bani

Actualizare soft masini de numarat bani

Actualizarea softului la mașinile de numărat bani joacă un rol foarte important în menținerea echipamentului la un nivel de funcționare performant. Schimbările care au loc tot timpul pe piața monetară face ca această actualizare să fie indispensabilă.

Când este necesară actualizarea de soft?

Fiecare emitent de valută (de ex. Euro, Ron, USD, etc.) actualizează piața monetară prin tipărirea de noi bancnote cu noi ediții. De cele mai multe ori, aceastea vin cu schimbări în ceea ce privesc elementele de siguranță. Alteori, piața monetară este actualizată doar cu o nouă ediție de bancnote.

De asemenea sunt emitenți, cum ar fi Banca Marii Britanii, care pot înlocui cupiurile complet. Cum a fost și cazul bancnotelor de hârtie, când au fost înlocuite cu cele de polimer.

Este de menționat aici faptul că România a fost prima țară din zona UE, care a trecut la bancnotele de polimer.

De fiecare dată când iese în circulație o nouă cupiură a unei valute, este nevoie de actualizarea softului pentru ca aceasta să poată fi numărată și verificată de către echipamente.

În acest sens, pentru a ne asigura că echipamentele detectează cupiurile nou apărute, este nevoie de o actualizare (îmbunătățire) a softului acestora.

Caror echipamente se aplică această regulă?

De regulă, echipamentele care au nevoie de această actualizare de soft sunt cele care dispun de senzor de imagine (CIS sau dual CIS), adică cazul celor mai performante.

De exemplu:

Unde si cine actualizare soft masini de numarat bani ?

Realizarea update-urilor se face în service-urile autorizate de către producător. Acesta pune la dispoziția reprezentanților locali versiunea de soft actualizată. De regulă, când se realizează update de soft este nevoie și de calibrarea echipamentului. Această manoperă este importantă pentru a asigura o acuratețe cât mai ridicată a echipamentului din dotare.

În concluzie pentru a te bucura de o performanță maximă a echipamentului un sfat bun de urmat este să ții pasul cu vremurile și să nu omiți serviciile de mentenanța a echipamentelor.