Blog, Uncategorized

Banca Nationala a Romaniei asigura bancilor fluxuri de numerar

BNR monitorizeaza si analizeaza permanent evolutiile interne si internationale, precum si impactul pandemiei de COVID-19 asupra pietelor financiare. ”Finantarea curenta a cheltuielilor publice (salarii, pensii, cheltuieli sociale, investitii, etc.) este prioritara. In cazul unei cereri crescute din partea populației, BNR va asigura bancilor fluxuri neintrerupte de numerar pentru toate operațiunile, inclusiv cele de lichiditati pentru bancomate”, spun oficialii BNR.

Romanii vor putea avea in continuare acces la banii din conturile bancare personale. BNR asigura stabilitatea si lichiditatea necesare unei bune functionari a sistemului bancar.

Finantarea curenta a cheltuielilor publice (salarii, pensii, cheltuieli sociale, investiții, etc.) este prioritara. In cazul unei cereri crescute din partea populației, BNR va asigura bancilor fluxuri neintrerupte de numerar pentru toate operatiunile, inclusiv cele de lichiditati pentru bancomate”, arata BCR intr-un comunicat de presa.

Insa, pentru a evita pe cat de mult posibil deplasarile care suporta amanare, Banca Nationala a Romaniei sfatuieste romanii sa opteze pentru mijloacele moderne de plata disponibile, indeosebi cardurile/platile online. In aceste zile, o mare parte a institutiilor financiare, au decis continuarea operationala a activitatii.

“BNR actioneaza si sustine in totalitate demersurile sistemului bancar, de sprijinire a persoanelor fizice si companiilor afectate de criza, prin modalitati adecvate, de la caz la caz, de usurare a ratelor la creditele in curs si de facilitare a accesului la noi linii de finantare”, se arata in comunicat.