Blog, Uncategorized

Ce este planificarea financiara bazata pe obiective?

Ce este planificarea financiara bazata pe obiective?
Economiseste mai mult, ingrijoreaza-te mai putin

Iti este greu sa economisesti bani? Iti pui mereu intrebarea ”Care este cel mai simplu mod de a economisi bani”? Cei mai multi dintre noi considera planificarea financiara extrem de dificila. Multi asociaza planificarea financiara cu refuzul unui stil de viata bun sau a unui trai de calitate. Dar nu trebuie sa fie asa. Planificarea financiara personala inseamna identificarea nevoilor si a dorintelor si gasirea unui echilibru intre cele doua. Obiectivele financiare asigura o abordare organizata a cheltuielilor de zi cu zi. Insa, acestea pot ajuta, de asemenea, sa incluzi in calculele tale si vacanta la care visezi de atata timp. Mai important, planificarea si analiza financiara te pot ajuta sa scapi de stresul legat de economisirea de bani. In continuare iti prezentam sase modalitati simple care te vor ajuta in procesul planificarii financiare personale.

 1. Fixeaza-ti obicetivele financiare
  Cand vine vorba de economisit bani, este vital sa stii in ce directie vrei sa mergi si unde vrei sa ajungi. Fixarea unor obiective financiare este primul pas in procesul de economisire a banilor. Daca te gandesti – cum îti determin obiectivele financiare, gandeste-te la ce anume vrei sa realizezi in lunile si anii urmatori. Hotaraste pentru ce anume vrei sa economisesti bani. Poate fi vorba de o masina noua, o vacanta, educatie, investitii sau pur si simplu sa strangi bani pentru zile negre.
 2. Prioritizeaza-ti obiectivele
  Daca constati ca ai prea multe obiective financiare, incercuieste-le pe primele doua sau trei pe care doresti sa le indeplinesti. Apoi, mergi mai departe si aranjeaza-le si pe celelalte in ordinea preferintelor si incepe sa aloci bani in consecinta. Cercetarile arata ca daca te concentrezi asupra unui singur obiectiv de economisire financiara exista o probabilitate mai mare sa iti atingi tinta.
 3. Scapa de toate datoriile
  Cand vine vorba de planificarea finantelor, cuvantul ”datorie” poate fi unul extrem de infricosator. Asigura-te ca scapi de toate datoriile de pe cardul de credit. Astfel, o sa poti concentra toate eforturile si directiona toate fondurile in vederea atingerii obiectivelor stabilite. Un alt mod de a reduce cat mai mult utilizarea cardului de credit este sa iti stabilesti un anumit buget de cheltuieli. Aceasta metoda te poate ajuta sa eviti cheltuielile suplimentare pe cardul de credit.
 4. Fa-ti un cont de economii
  Fa-ti un cont separat de economii. Incearca sa depui in acest cont o suma fixa de bani in fiecare luna, sau depune atat cat iti permiti, insa fii cat se poate de disciplinat in aceasta privinta. Nu folosi acest cont pentru cheltuieli si nu te gandi niciodata ca fondurile din acel cont sunt disponibile pentru a fi cheltuite.
 5. Observa micile progrese
  Schimbarile mici pot duce adesea la rezultate semnificative. Redu cateva cheltuieli minore in fiecare luna. Poti incepe prin a gati masa de seara acasa, in loc sa iei cina in oras vinerea seara, sa inchiriezi un film in loc sa mergi la cinema. Planifica-ti mesele pentru intreaga saptamana, fa lista de cumparaturi si du-te o singura data la magazin. Nici nu iti vei da seama cat de repede te vor ajuta aceste mici schimbari sa economisesti o importanta suma de bani.
 6. Profita la maxim de tehnologie
  Datorita tehnologiei, am reusit sa realizam lucruri minunate, care sporesc eficienta. De la lucruri simple precum abilitatea de a te asigura de consumul zilnic de apa pe care care ti l-ai propus, la atingerea obiectivelor tale financiare. Exista diverse aplicatii de finantare de capital care te pot ajuta sa stii exact unde se duc banii. Avand in vedere ca aceste aplicatii te ajuta sa monitorizezi orice suma pe care o cheltuiesti, iti poti crea astfel rutina de a monitoriza cum si unde iti cheltuiesti banii.Adevarul este ca exista multe modalitati de a economisi bani. Din toate sfaturile mentionate in acest planificator de obiective financiare, adopta metodele care functioneaza cel mai bine pentru tine. Treptat, incepe sa le integrezi in viata ta, astfel incat sa iti fie cat mai usor sa te adaptezi acestui nou stil de viata. Incepe cu pasi mici, dar incepe acum.