Blog, Uncategorized

Ce metoda de plata costa mai mult? Cash versus Card

Proprietarii de afaceri trebuie sa acorde o atentie deosebita costurilor oricarei metode de plata. Unul dintre motivele pentru care numerarul a fost popular printre proprietarii de afaceri este ca este adesea mai economic decat cealalta optiune.

Costurile acceptarii debitului si creditului

Inainte de a incepe sa accepti plati cu cardul, ai nevoie de tehnologia potrivita. Probabil va trebui sa configurezi servicii de procesare a platilor de la un furnizor sau o institutie financiara. Va trebui sa investesti in terminale la punctul de vanzare. Terminalele pot fi cumparate direct sau poti decide sa le inchiriezi lunar. De asemenea, va trebui sa platesti update-uri, intretinere si reparatii. Apoi, exista o taxa lunara pentru contul de comerciant, care permite acceptarea platilor.

Conturile de comerciant includ, de asemenea, costuri variabile. De obicei, exista o taxa stabilita pentru fiecare tranzactie de debit. Tranzactiile cu cardul de credit implica adesea o taxa procentuala. Ar putea exista o taxa de tranzactie forfetara. Unii furnizori de conturi comerciale percep, de asemenea, o taxa lunara minima.

Costul redus al acceptarii numerarului

Numerarul este atractiv pentru proprietarii de afaceri, deoarece costurile sale pot fi mult mai mici decat platile cu cardul. De fapt, costul mediu al unei tranzactii in numerar este de aproximativ 30 de centi.

Pentru tranzactiile in numerar, nu exista comisioane de tranzactionare, comisioane de cont de comerciant si nici o taxa lunara. In plus, este usor sa începi sa accepti bani. Nu este nevoie sa te inscrii pentru un cont de comerciant.

Acceptarea numerarului si incurajarea platilor in numerar este o modalitate excelenta de a reduce cheltuielile lunare, ceea ce poate imbunatati rezultatele.

Numerar: Metoda de plata preferata

La sfarsitul zilei, este clar ca numerarul ramane rege. In ceea ce priveste costurile, nu exista nicio disputa intre platile cu cardul si numerarul.
In plus, consumatorii prefera deseori numerarul, chiar si in epoca moderna. Este mai probabil sa fie acceptat, nu duce la datorii, este recomandat minunat buget si achizitiile raman private. Nu in ultimul rand, studiile arata ca plata cu numerar ii face pe oameni sa se bucure mai mult de achizitiile lor.