Blog, Uncategorized

Ce probleme poate genera cash flow-ul si cum pot fi evitate?

ce-probleme-poate-genera-cash-flow-ul

Administrarea numerarului este un aspect important in aproape orice afacere. Fie ca este vorba de gestionarea unui numar redus de numerar, fie un volum mare de numerar, este esential sa fie gestionat corect.  Acest proces se poate rezuma printr-o sintagma foarte simpla: management al cash flow-ului.

Ce inseamna asta? Cat de bine reusim sa gestionam intrarile si iesirile de bani din firma?  Intelegerea efectelor unei gestionari defectuoase a numerarului va poate ajuta sa vedeti cat de benefic poate fi un proces bun.

Risc ridicat din contrafacere

Orice afacere care gestioneaza numerar trebuie sa fie pregatia sa faca fata potentialelor contrafaceri.

Cu tehnologia potrivita, puteti detecta o bancnota falsa la inceputul procesului de gestionare a numerarului.

Evaluarea modului in care afacerea dumneavoastra identifica o bancnota falsa este un pas spre securitatea procesului de gestionare a numerarului.

Costuri ridicate ale fortei de munca

Nu este un secret faptul ca procesul de gestionare a numerarului consuma timp. De la inceput pana la sfarsit, exista multe puncte de contact diferite, cum ar fi acceptarea si numararea numerarului si multe altele.

Angajatii s-ar putea sa petreaca mai mult timp numarand, sortand si pregătind depozitele. Este foarte posibil sa fie nevoiti sa petreacă timp verificand erorile contabile si remediindu-le. Cu un proces mai eficient, puteți reduce timpul petrecut de membrii echipei dvs. gestionand numerar, eliberandu-va atat timpul, cat si reducand nevoia de maini suplimentare.

Risc de pierdere

Securitatea este, de asemenea, o preocupare atunci cand vine vorba de gestionarea numerarului. Cu cat sunt mai multe puncte de contact in procesul de gestionare a numerarului, cu atat sunt mai multe oportunitati pentru cineva sa actioneze necinstit.

In schimb, un proces eficient de gestionare a numerarului imbunatatește securitatea. Automatizarea poate reduce punctele de contact in procesul de gestionare a numerarului, iar procedurile mai bune pot imbunatati vizibilitatea numerarului pentru afacere.

Lipsa perspicacitatii

Gestionarea deficitară a numerarului merge adesea mana in mana cu ineficienta si dezorganizarea. Acest lucru poate duce la confuzie si raportare inexacta, precum si la alte probleme.

Un bun management al cash flow-ului imbunatateste vizibilitatea si perspectiva. Cu tehnologia și procedurile potrivite de gestionare a numerarului, puteti lua chiar si cele mai dificile decizii cu mai multa incredere.

Ce este de facut?

Investitia in gestionarea numerarului, de la tehnologie noua la instruire adecvata, poate face o lume diferentiata. Nu sunteti sigur de unde să începeți? Luați legătura cu experții și descoperiți unde aveți oportunități de îmbunătățire.