Blog, Uncategorized

Cum economisesc bani magazinele prin reducerea numararii manuale a numerarului?

Cum economisesc bani magazinele prin reducerea numararii manuale a numerarului?

Retailul este o industrie cu marje de castig relativ mici si costuri generale mari. In fond, trebuie platit atat pentru spatiul fizic destinat magazinului, cat si pentru personal. Marfa trebuie sa fie comandata si asezata pentru a fi expusa. Mai este apoi si costul tehnologiei.

Succesul in industria de retail se bazeaza adesea pe o organizare stricta si ferma, ceea ce inseamna monitorizarea atenta a tuturor costurilor generale.

Te-ai gandit vreodata la faptul ca prin reducerea numararii manuale a numerarului ai putea sa economisesti capital pentru afacerea ta? Aceasta este una dintre cele mai frecvent ignorate metode de reducere a costurilor generale și crestere a limitei inferioarein industria de retail.

Iata cum poate functiona si pentru afacerea ta:

Economiseste timp alegand o metoda mai eficienta de numarare a numerarului

Numararea manuala a numerarului a fost dintotdeauna una din capcanele industriei de retail. Casierii sunt nevoiti sa faca monetarul la inceputul si incheierea fiecarei ture. Este posibil sa fie nevoie de un supervisor care sa realizeze operatiuni de casa, sa umple sertarele cu maruntis si poate chiar sa pregateasca depozitele bancare si sa completeze zilnic Registrul de Casa.

In trecut, toate acestea trebuiau facute manual. Insa, pe masura ce tehnologia a avansat, noile masini au ajutat afacerile din multe industrii sa recurga la automatizarea acestui tip de sarcini. O data cu aparitia echipamentelor de reciclare a bancnotelor si monedelor si a altor dispozitive inovatoare de manipulare a banilor, casierii nu vor mai fi nevoiti sa faca monetarul la incheierea fiecarei ture.

Toate acestea inseamna mai putin timp petrecut de catre angajati  in rezolvarea acestor sarcini care necesita adesea mult timp. Cu cat petreci mai putin timp numarand bani, cu atat de va costa mai putin.

Reducerea numaratului manual creste productivitatea

Cu cat casierii, supervisorii si chiar managerii petrec mai putin timp numarand bani, cu atat mai mult se pot orienta catre rezolvarea altor sarcini din cadrul afacerii. Casierii pot petrece mai mult timp in magazin, la dispozitia clientilor. Supervisorii si managerii pot rezolva alte sarcini administrative sau strategice.

Reducerea gestionarii manuale a numerarului are ca rezultat cresterea productivitatii, deoarece pune la dispozitia angajatului mai mult timp pentru a putea realiza alte sarcini.

Reducerea numarului de erori si a timpului petrecut pentru a le repara

O alta problema in ceea ce priveste numararea manuala a banilor este eroarea umana. Angajatii sunt oameni, indiferent cat de atenti sunt la detalii. La un moment dat tot vor face greseli. Aceasta poate creste costurile, avand in vedere ca cineva va trebui sa petreaca timp si efort pentru a repara eroarea produsa. Aceasta poate insemna si pierderi financiare pentru afacerea ta, ceea ce poate duce la o scadere a profitului.

Alegerea tehnologiei potrivite pentru gestionarea numerarului va reduce nu doar volumul de numarare manuala a numerarului, dar va reduce si numarul posibilelor greseli. Mai putine greseli inseamna mai putin timp petrecut reparandu-le, dar si mai mult timp disponibil pentru realizarea altor sarcini din cadrul afacerii.

Sunt beneficiile mai mari decat costurile?

Una din intrebarile pe care le pun cei din industria de retail este daca beneficiile gestionarii automatizate a numerarului sunt mai mari decat costurile aferente unei investitii in solutiile pentru administrarea numerarului. Raspunsul este: absolut.

Desi solutiile privind gestionarea numerarului pot parea costisitoare pe hartie, avantajele pe care acestea le ofera afacerii tale cresc de la an la an. Eficienta in ceea ce priveste numararea si gestionarea numerarului se traduce printr-o productivitate crescuta, mai putine greseli si costuri generale reduse. Aceste solutii merita din plin investitia in cadrul unei afaceri, de-a lungul timpului.

Daca te intrebi ce solutie pentru gestionarea numerarului este cea potrivita pentru afacerea ta, vorbeste cu expertii in acest domeniu. Numara Bani te ajuta sa alegi solutia care iti va aduce cele mai mari beneficii.