Blog, Uncategorized

Cum functioneaza masinile de numarat bancnote?

masinile de numarat bani

Te-ai intrebat vreodata daca masinile de numarat bani pe care le vezi in filme, banci sau cazinouri pot fi achizitionate? Daca te-ai gandit in felul acesta, nu esti singurul. Oricine a avut de-a face cu un volum mare de bancnote, s-a gandit la modalitati prin care sa le poata numara cat mai repede.

Primele masini de numarat bani au aparut in America in anul 1920 si au fost special concepute pentru a creste eficienta si a reduce erorile umane. Ulterior, masinile au fost modernizate printr-o tehnologie dezvoltata in Tokyo. Aceste masini au creat o buna impresie datorita cresterii acuratetei si scaderii timpului de procesare. Aceste proprietati se regasesc in masinile fabricate astazi, unele fiind capabile sa verifice elementele de siguranta ale unei bancnote pentru a verifica autenticitatea prin senzori, precum:

  • UV (verificarea elementelor fluorescente)
  • IR (elemente care nu sunt vizibile ochiului uman)
  • MG (cerneala magnetica)
  • Watermark (lumina alba pentru verificarea filigranului)
  • CIS (senzor de imagine)

Timpul petrecut in numararea si sortarea bancnotelor este foarte constisitor in sine. Tot mai multi proprietari de afacere au inceput sa constientizeze cat de mult pot eficientiza costul numararii bancnotelor prin utilizarea unei masini. Concluziile acestora au aratat ca este mult bine sa investesti intr-o masina de numarat bancnote, decat sa realizezi manual acest lucru.

Cum functioneaza o masina de numarat bani?

Aceste masini de numarat bani folosesc un principiu simplu, si anume lumina. Operatorul introduce teancul de bancnote, iar masina va trage bancnotele in mod automat. Masina nu numara efectiv bancnotele, ci numara de cate ori a fost intrerupta raza de lumina din interior. Sunt aparate care vor verifica bancnotele utilizand un algoritm de comparare prin imagine, facand astfel posibila calcularea sumei totale a bancnotelor, chiar daca acestea nu au aceeasi valoare.

De ce sa folosesti o masina de de numarat bancnote?

Daca aveti zilnic de numarat un volum mare de bancnote sau este importanta efectuarea zilnica a monetarului, atunci ar trebui sa folositi o astfel de masina. Aceste masini sunt concepute cu scopul de a lucra mai eficient. O masina poate sa numere, sa sorteze si sa autentifice bancnotele false. 

Sunt ilegale masinile de numarat bancnote?

S-ar putea sa fii tentat sa crezi ca numararea unui volum mare de bancnote este ilegala. Ei bine, masinile de numarat bancnote sunt perfect legale. Mai mult, o parte din aceste echipamente sunt acreditate de catre Banca Nationala a Romaniei. Masinile de numarat bancnote sunt folosite atat de institutii bancare, agentii guvernamentale, cat si de firme mai mici.