Monede prea multe în portofel, care vă dau bătaie de cap?Vă mai aduceți aminte de pușculița din copilărie?
Purcelușul acela colorat, pe care tot așteptam să-l umplem pentru a ne achiziționa jucăria preferată. Dacă atunci ne străduiam să facem rost de monede, acum ne cam incomodează portofelul plin cu ele. În ciuda acestui fapt, nu de puține ori ne-am aflat în situația în care ne-ar fi prins bine ceva mărunțiș. Reacția casierei când e nevoită să-ți schimbe o bancnotă de 1 RON, pentru 50 de bani, nu este chiar cel mai bun feedback al zilei.
Și totuși, ce putem face cu ele când se adună prea multe?
Avem mai multe opțiuni. Una din ele sigur o să ți se potrivească.
1.Ne întoarcem la practica din copilărie. Nu ești niciodată prea bătrân pentru a avea o pușculiță. Numai ideea te face să retrăiești nostalgia copilăriei. Grămada de monede o poți schimba oricând, fie în supermarketuri, fie la buticurile care au constant nevoie de monede pentru a da rest. Majoritatea magazinelor au mașini speciale acum, care nu doar numără ci și sortează monedele în funcție de cupiură.
2.Învață-i pe cei mici, că fiecare leu contează și oferă-le o pușculiță. Recompensează-i pentru fiecare sarcină îndeplinită. Vor învăța astfel să economisească de mici, să cheltuiască responsabil, dar mai ales valoarea banului. Acesta va fi prima lecție de educație financiară.
3.Donează în cutiile special amenajate, plasate în majoritatea supermarketurilor și nu numai. Banii vor ajunge în contabilitatea diverselor asociații nonprofit. Persoanele nevoiașe se vor bucura cu siguranță de acest ajutor.
4.Colecționează! Chiar dacă acum o monedă de 10 bani nu înseamnă mare lucru, peste ani și ani, colecția ta va avea nu doar valoare sentimentală pentru cei dragi, dar și valoare financiară. Acum, nu încerca să le colecționezi chiar pe toate.