Blog, Uncategorized

Rezolutii financiare la inceput de 2021

rezolutii-financiare-la-inceput-de-2021

2021un sir de cifre impunator, ce anunta un an cu rezonanta puternica in vietile noastre. Pe fondul intamplarilor din anul anterior (2020), se anunta a fi un an complex pentru fiecare dintre noi. Asa ca, daca la nivel macro e dificil sa anticipam puterea noastra de influenta, la nivel micro insa, avem un cuvant de spus despre felul in care ne putem gestiona bunastarea financiara.

Vreau sa economisesc mai multi bani

Deloc surprinzator, atunci cand vorbim de rezolutii financiare, trebuie sa admitem ca acestea ocupa un loc important pentru majoritatea oamenilor. Exista nenumarate modalitati de a face acest lucru. Cum ar fi: deschiderea unui cont de economii si evitarea shopping-ului compulsiv.

Pe lista de rezolutii financiare, trebuie sa intre si realizarea unui buget. A ramane in limita unui buget stabilit anterior, nu numai ca iti va asigura planificarea cheltuielilor, dar iti va asigura si atingerea obiectivelor financiare. Tentatiile pot duce la datorii si probleme in fluxul de numerar.

Implica si familia atunci cand iei decizii de ordin financiar. Invata-i pe cei mici despre importanta economisirii banilor si reducerea cheltuielilor inutile. Planifica bugetele gospodariei in mod colectiv, astfel incat, toata familia sa poata participa la economii si cheltuieli, iar responsabilitatea sa fie impartita in mod egal.

Finalizarea platii unui credit

Economiile pe care le ai in prezent pot reprezenta suma de la care pleci pentru a plati mai repede creditul restant. De asemenea, daca ti-ai schimbat locul de munca jobul si esti platit mai bine, atunci, vei putea sa achiti o suma mai mare pentru a acoperi ultimele rate.