Blog, Uncategorized

Cum functioneaza un detector de valuta?

Detectoare de valuta | Detectoare de bancnote false

Falsificarea a existat inca de la inventarea bancnotelor si monedelor. Noutatea este ca acum, tehnologia a condus la crearea mai multor elemente de siguranta ale bancnotelor. Dar mai mult decat atat, astazi, puteti utiliza si detectoare de bancnote false.

Indiferent daca domeniul de activitate este comertul, industria restaurantelor, sectorul jocurilor de noroc sau orice alt tip de afacere, exista riscul unor fraude. Iar detectoarele de valuta te pot ajuta sa iti protejezi afacerea.

Iata cum functioneaza:

Detectoare de valuta? Ce reprezinta?

Numim detectoare de valuta acele aparate care detecteaza caracteristicile de securitate ale bancnotelor pentru a determina daca o anumita bancnota este contrafacuta sau autentica. Cu cat aparatul dispune de mai multi senzori de detectie, cu atat mai mult va fi mai precisa si capabila sa verifice mai multe caracteristici de securitate.

 UV (ultraviolet)

UV este cea mai frecvent utilizata metoda de detectare a bancnotelor false. De exemplu, bancnotele de 5 dolari au imprimata o banda verticala fluorescenta, care nu poate fi detectata cu ochiul liber, dar straluceste atunci cand este expusa la lumina UV. Lumina UV este metoda cea mai comuna de detectare a bancnotelor contrafacute, utilizata de masinile de numarat bani. Lumina este simpla, accesibila si eficienta. De altfel, proprietatile magnetice ale bancnotelor se pot degrada in timp, bancnota reala putand fi in mod eronat identificata drept contrafacuta.

MG (magnetic)

In plus fata de lumina UV, majoritatea tarilor utilizeaza si cerneala magnetica imprimata pe bancnote. Masinile de numarat bani sunt echipate si cu detectie MG si scaneaza fiecare bancnota, prin proprietatile magnetice ale urmelor de particule de fier din cerneala. La fel ca in cazul detectiei UV, detectia MG este eficienta, dar are si anumite dezavantaje. Unii falsificatori au descoperit modalitati de utilizare a imprimantelor cu cereneala magnetica, pentru a putea pacali detectoarele cu MG.

Dimensiune

Cu ajutorul unor detectoare de valuta se poate detecta, de asemenea, daca bancnota are sau nu dimensiunea potrivita. Detectarea dimensiunilor adaugă un strat suplimentar de protecție.

Protejeaza-ti business-ul 

La un cost redus si un proces de formare relativ usor, investitiile in detectoare de bancnote false reprezinta o abordare practica pentru prevenirea pierderilor. Prin aceasta masura simpla de securitate, se poate reduce considerabil riscul de contrafacere.