Blog, Uncategorized

Numerarul este regele!

Numerarul este regele

Iti recomandam sa folosesti intotdeauna numerar atunci cand ai nevoie de valuta. 

Numerarul are valoare superioara in ceea ce priveste banii. Are in acelasi timp, cateva avantaje practice autentice fata de card, ceea ce inseamna ca numerarul va ramane regele necontestat pentru o perioada buna de timp.

Iti prezentam in continuare cele mai importante noua motive pentru care sa folosesti numerarul:

  1. Convenabilitate si usurinta in utilizare

Numerarul este aceptat oriunde in lume si nu necesita un ATM sau o retea EFTPOS pentru a putea fi utilizat . (Mai ales daca te abati de la destinatia oficial stabilita, si te indrepti catre o destinatie din afara traseului prestabilit).

Folosirea numerarului este rapida si nu depinde de o retea de comunicatii. 

De asemenea, multi vanzatori isi vor negocia preturile atunci cand platesti cu numerar.

  1. Zero taxe

Numerarul iti ofera o valoare mai buna a banilor, si poate fi folosit fara nici o taxa sau comision. Nu percepe taxele de utilizare sau cele aferentele schimbului valutar.

  1. Certitudinea unei rate de schimb fixe

Atunci cand achizitionezi numerar, rata de schimb pentru valuta respectiva este fixa, ceea ce inseamna ca nu vei experimenta nici o evolutie sau involutie a preturilor pietei cand vei calatori.

  1. Zero rate de schimb valutar derutante sau ascunse

Cand achiti cu cardul, unii retaileri straini te vor intreba daca doresti sa platesti in moneda locala atunci cand utilizesi terminalul electronic de plata.

De asemenea, unele ATM-uri nu sunt in masura sa determine moneda corecta pe care trebuie sa o foloseasca atunci cand efectuezi o retragere de pe un card preplatit, cu monede multiple, ceea ce înseamna ca veti fi taxat de doua ori, deoarece moneda locala este intai convertita in A $ si apoi convertita in moneda locala.

  1. Planificarea cu usurinta a bugetului

Datorita vizibilitatii si denominatiilor acestuia, folosirea numerarului este foarte usor de planificat intr-un buget: bugetul pentru cheltuieli in valoare de [x] pe zi…simplu!

  1. Limitarea pierderilor

In cazul in care suferi o pierdere, aceasta este limitata la suma de numerar pierduta. Si, spre deosebire de carduri, numerarul nu prezinta riscul de a pierde in continuare (NB: transporta cardurile si documentele de identitate separat de numerar).

  1. Confidentialitate maxima

Utilizarea numerarului nu necesită PIN, semnatura sau ID. 

Numerarul nu prezintă niciun risc de furt/frauda de identitate (NB: asa cum mentionam mai sus, este important sa iti transporti cardurile si documentele de identitate separat de numerar).

  1. Longevitate

Numerarul poate fi reutilizat pe toata durata de viata a bancnotei/monedei respective, si are data de expirare.

  1. Te ajuta sa experimentezi mai indeaproape cultura locala

Folosirea numerarului iti posibilitatea de a afla mai multe despre cultura locala, pe masura ce te familiarizezi cu moneda si modul in care aceasta este utilizata.